07 Jan
07Jan

כמה מילים על פטריות יער, המהוות מרכיב בולט במטבח הסלובקי... 

כולנו מכירים את המושג: "פטריות אחרי הגשם",  המתייחס למלקטי הפטריות שיוצאים ליערות לאחר ימי גשם עם סלי הקש הקלועים כדי לקטוף את פטריות המאכל...

פטריות יער נוכחות מאד במטבח הסלובקי, נראה אתכם מסרבים למנת מרק-פטריות בתוך ככר לחם עגולה ביום חורף קר...

הפטריות מהוות 'ממלכה' בפני עצמה של אורגניזמים. הן לא צמחים, כי הן לא מבצעות תהליכי פוטו-סינתזה בתגובה לשמש, והן גם לא בעלי חיים. התחום בביולוגיה העוסק בפטריות נקרא מיקולוגיה – חקר פטריות.

ניתן למצוא פטריות בסביבות מחיה מגוונות: במים, ביבשה, נישאות באוויר ואפילו כטפילות על בעלי חיים או צמחים. רוב הפטריות מתקיימות בטווח טמפרטורה של 10 עד 35 מעלות צלזיוס, ויש אפילו זנים שמתקיימים מתחת לטמפרטורת אפס, או מהצד השני מעל 60 מעלות צלזיוס.

בעולם ידועים כ-100,000 זנים של פטריות, חלקן רעילות וחלקן ראויות למאכל. הן מאד פופולאריות בגלל שהן דלות בקלוריות, בפחמימות, בשומנים, בכולסטרול ובנתרן, ומספקות לגוף מינרלים כמו אשלגן, ויטמינים מגוונים, חלבונים וסיבים תזונתיים בעלי ערך חיובי.

והכי חשוב – הן טעימות...


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.